

## **Clinical Trials Seminar**

## (Organised by Clinical Trials Coordinating Centre, SingHealth)

## **Diversity in Clinical Trials – Clinical Trials For Everyone**

Date: 14 Oct 2023 (Saturday) Time: 11:00 – 16:00 Venue: Academia, L1-S3 MC: Ms Sue Tee (Director, CTCC)

11:00 -12:00 (1hr)	Registration, Lunch & Networking [outside L1-S3]	
11.00 12.00 (111)	* PLEASE BE SEATED BY 11:55*	
12:00 – 12:05 (5mins)	Welcome AddressBy A/Prof Mariko KohClinical Director, Clinical Trials Coordinating Centre (CTCC)Senior Consultant, Dept of Respiratory & CCM, SGH	
12:05 – 12:15 (10mins)	Patient's Perspective – Why Clinical Trials Benefit Patients	
	Speaker: Mr Adrian Yap	
Session 1: SingHealth & National Initiatives and Support for Clinical Trials		
12:15 – 12:30 (15mins)	SingHealth Cluster & Academic Medicine Centre (AMC) support for clinical trials. Envisioning the future.Speaker: Prof Lim Soon Thye Deputy Group Chief Executive Officer (Research & Education)	
12:30 – 12:45 (15mins)	National Clinical Trials Initiatives   Speaker: Dr Eugene Gan   Senior Director (Operations), Singapore Clinical Research   Institute (SCRI)	
12:45 – 13:00 (15mins)	Academic Medicine Centre (AMC) Support for Clinical Trialists	
	Speaker: A/Prof Chow Wan Cheng Group Director, Academic Medicine, SingHealth Vice Dean, Office of Academic Medicine, Duke-NUS	

Session 2: Industry Sponsored Trials - Industry and Clinician's Perspective		
13:00 – 13:15 (15mins)	Key Points About Industry Sponsored Trials - The Industry and Clinician's Perspective	
	Speaker: Prof Toh Han ChongDeputy Chief Executive (Strategic Partnerships)Senior Consultant, NCCS	
Panel Discussion		
13:15 – 14:15 (1hr)	Q&A and Sharing	
	Panel Discussion Topics:	
	Clinical Trials For Everyone - How Can We Get More Clinicians To Jump On The Bandwagon?	
	How can we diversify patient participation and physician participation in clinical trials in Singapore?	
	How can we achieve the goal of being a Regional Trial Hub?	
	<b>Moderator:</b> A/Prof Mariko Koh, Clinical Director, CTCC <b>Panelists:</b> Speakers from Sessions 1 & 2	
	Ms Nidhi Swarup, Chairman, Alliance of Patients' Organizations Singapore (APOS); Global Partnership Lead, SPAN	
14:15 – 14:45 (30mins)	Tea break	
[Outside L1-S3] Session 3: Diversity in Clinical Trials - Early vs Late Phase, Sponsored vs Investigator Initiated		
14:45 – 15:00 (15mins)	Learning from the Yoda Master - How To Do Clinical Trials Well (How, When, What, Why, Where, Who)	
	Speaker: A/Prof George Goh Director, Clinical Trials & Research Centre (CTRC), SGH Senior Consultant, Dept of Gastroenterology & Hepatology	
15:00 – 15:15 (15mins)	Investigator-Initiated Trials (IITs) in Ophthalmology Speaker: Prof Gemmy Cheung Head & Senior Consultant, Medical Retina Dept Senior Consultant, Cataract & Comprehensive Ophthalmology Dept, SNEC	

15:15 – 15:30 (15mins)	Late Phase Industry Sponsored Trials – Practical Tips and Tricks for A Successful Trial Speaker: A/Prof David Sim Director of Clinical Trials Head & Senior Consultant, Cardiology, NHCS
	······································
15:30 – 15:45 (15mins)	Medical Device – Planning, Design, Deployment Speaker: A/Prof Derrick Chan Senior Consultant, Med Pediatrics, Neurology Service, KKH
15:45 – 15:55 (10mins)	Q&A for Session 3
15:55 – 16:00 (5mins)	Closing Remarks & Presentation of tokens of appreciation to speakers
	By A/Prof Mariko Koh
	Clinical Director, Clinical Trials Coordinating Centre (CTCC)
	Senior Consultant, Dept of Respiratory & CCM, SGH
	END